Hava Hattı İletkenlerinin Yapılara ve Ağaçlara Olması Gereken                                       En Küçük Yatay Uzaklıkları
Hattın İzin Verilen En Yüksek Sürekli İşletme Gerilimi (kV) Yapılara Olan Uzaklık (m) Ağaçlara Olan Uzaklık (m)
0-1 kV 1 m. 1 m.
1-36 kV 2 m. +L* 2,5 m.
36-72,5 kV 3 m. 2,5 m.
72,5-170 kV 4 m. 2,5 m.
170-420 kV 5 m. 3-4,5 m.
* 50 metreye kadar 2 metre, 50 metre ve üstü için her metre için                                2 santimetre ilave edilecek.
     
Direklerin Yakınlarındaki Tesislere Olan                                                                                          En Küçük Yatay Uzaklıkları
Tesis Tesisin Kenarına Olan                                                      En Küçük Yatay Uzaklık (m.)
Petrol Boru Hattı 25m.
Demiryolu, Devlet Karayolu ve GSM Baz İstasyonu Verici Direkleri Direğin toprak üstü boyu +2 metre ya da Karayolu veya Demiryolunun istimlak sınırının dışı, bu değerlerin en büyüğü alınacaktır.